2013. május 12., vasárnap

Családi nap a Rigó iskolában


Pénteken megrendeztük az idei év családi napját az iskolában. Sok érdekes és gyermekbarát programmal készültünk a gyerekeknek.
Volt kézműves foglalkozás, kutyázás, lovaglás, szülő-gyerek vetélkedő, néptánc, hagyományőrzők bemutatója, bábszínház és mi egy más... :)

Csütörtökön Csipesz volt velem az iskolában, aznap az 5. és a 6. osztály közösen készülődött a másnapi kézműves foglalkozásra a napköziben. Együtt vágtuk és ragasztottuk meg a csákókat, amiket másnap kidíszíthettek a gyerekek. Persze Csipesz is kivette részét a munkából :D Sétált a terembe és nem hagyta dolgozni a szorgos gyerekeket :)

Zsófival pénteken már korán elindultunk az iskolába mert negyed 8-ra már bent kellett lennünk, ezért egy kis séta után mi is megérkeztünk a megbeszélésre. A tanáriba volt a gyülekező ahol Zsófi persze mindenkihez odament a megbeszélés alatt és begyűjtötte a napi simi adagját a pedagógusoktól is :)

Ezután gyorsan előkészítettük a terepet a gyerekek és a szülők fogadására, majd kezdődhetett a szórakozás :) 9órára megérkeztek a gyerekek és egy izgalmas reggeli tornával indítottuk a napot. Ezután minden osztály elfoglalhatta magát vagy a kézműves asztaloknál, vagy kutyázhatott velem vagy lovagolhatott vagy a programok közül bármit választva jól érezhette magát.

Én és Zsófi az 1-2.osztályosokkal játszottunk a legtöbbet. Sok játékot kipróbáltunk, mert ők még eddig nem vettek részt kutyás terápiás játékokon. Kipróbáltuk a karika foglalót, a kalózjátékot, a bátorság próbát, a hajgumi keresést, a kötélen járást és még sorolhatnám... Szóval sikerült Zsófit jóóól lefárasztanunk :)
De ez nem baj hiszen ők még kicsik és annyira élvezték a kutyázást, hogy ezt Zsófi is érzékelte és boldogan dolgozott velük végig :) Ezután kicsit pihentünk és megnéztük a lovaglást, valamint részt vettünk a néptáncon is ahol Zsófi próbált táncolni persze csak kutyamódra :)

Miután vége volt a vetélkedőknek elérkezett az ebéd ideje. A pedagógusok bográcsban főztek paprikás krumplit ezt ettük savanyú uborkával. Nagyon finomra sikerült, ezt Zsófi is tanusíthatja, mert ő volt az 5.osztály "konyhamalaca" :) A maradék virsliket és szaftot szívesen elfogyasztotta :) Ezután a szájába vitte körbe az edényét a teremben hátha kap még valami finomságot a gyerekektől :)

Az ebéd után következett a Palacsintás király című bábjáték, majd a palacsinta evés :)

3kor már vége is volt a napnak és mehettünk haza pihenni, hisz másnap is bemutatózni készültünk Zsófival, szóval addigra ki kellett pihennünk magunkat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése