2013. augusztus 13., kedd

Csipesz elővizsgája Szegeden


2013 augusztus 09-én rendezte Zsuzsa a lovardában a lovas-kutyás vacsorát, melynek keretein belül meglovagoltattuk a kutyásainkat és jókat beszélgetve megettük a finom marhapörköltet :) Nagyon jól telt az este, de persze a gyakorlást sem hagytuk ki Csipesszel. A vacsoráját simogatók és zajongók hada között ette meg, úgy hogy a simogató emberek szorosan körbeállták őt. Persze az este tele volt feladathelyzettel, hiszen vacsora közben élelem megtagadást gyakoroltunk, szájnyitást, szeparációt stb stb :)
Mindezt azért hogy másnap jól sikerüljön Csipesz terápiás elővizsgája.
10-én korán buszra szálltunk Csipesszel és indultunk Szegedre, ahol a Hanimec vizsgázni készülő csapata várt minket.
Reggel 9kor már neki is vágtunk a munkának, először a temperamentum, majd délután gyerekek segítségével a terápiás részt is elgyakoroltuk. Sok félelmem volt a vizsgával kapcsolatban, Zsófinál is így volt tavaly, de mindkét kutyámnál más miatt kell aggódnom, vagy éppen saját magamba nem bízok eléggé?? Ki tudja, egy a biztos, hogy átmentünk az elővizsgán, de van mit csiszolni a kutyámon és rajtam.
Ki gondolta volna, hogy Csipeszke aki már versenyzett jutifalat nélkül, most nem fekszik le a betonra jutifalat nélkül?? Én ugyan nem... úgy gondoltam hogy a K99es vizsga pont jó gyakorlás lesz a temperamentum vizsgánk engedelmes részéhez, de úgy tűnik Csipesznek problémái vannak nyáron a betonnal... Persze érthető, de így legalább tudom hogy erre kell gyakorolnunk. Valamint ami nagyon fontos, hogy örömében ne ugráljon és osztogasson nyelvespuszit mert az nem való egy terápiás kutyához.
Összességében ez a kettő dolog amire nagyon kell figyelnünk.
Mivel levideóztuk a vizsgát, így visszanézve tudok tanulni a hibáimból, és jó volt látni, hogy pl a szeparációs tesztnél  milyen szépen lefekszik a kutyám idegen helyen és megnyugszik, ezért ezer hála a volt kollégáimnak a titkárságon akik vigyáztak a kutyáimra amíg a gyerekeket ebédeltettem, és addig is gyakorolhatták a szeparációt a gazditól.

Amire még rá kell gyúrnunk, hogy falat nélkül is szépen dolgozzon idegen emberekkel, mert ezt eddig mindig csak jutifalattal gyakoroltuk és azzal csont nélkül megy, akárkivel dolgozik aki tudja megfelelően motiválni, de fontos, hogy falat nélkül se nézzen rám minden 5. lépésnél, hanem tudjon szépen tisztán dolgozni másokkal is. Ettől a feladattól nem félek, hiszen jövőhéten majd egy hétig Gödöllőn leszünk gyerekek között ahol jobb lehetőségünk nem is lenne gyakorolni :)

És amire Tibivel a kutyasuliba sokat gyakoroltunk az nem más minthogy parancsszóra kinyissa a kutya a száját és engedje hogy durkáljanak benne. Hogy miért volt ez nekünk fontos? Nos azért mert a torok tampon vizsgálatnál a doki egy pálcikával nyúlkál a kutya szájába és tudom, hogy Csipesz nehéz eset, így erre fel kellett készülnünk. És a munka meghozta a gyümölcsét, tegnap még a doki is megdícsérte olyan ügyesen viselte elsőre a beavatkozást :)
Szóval mostmár csak gyakorolnunk kell a vizsgára, ja és magamat is tréningezni, mert ciki ha a kutyám nem ijed meg a zajteszten de én majdnem szívrohamot kapok a teremben :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése