2014. július 13., vasárnap

Családi és Ifjúsági Nap 2014.07.12.


A legutóbbi közgyűlésen kaptam a felkérést, hogy ezen a napon tartsak egy gyerek programot, mert csak fél órát kaptunk kutyás bemutatókra, így nem tudtuk megmutatni kutyaiskolánk és klubunk repertoárját. Persze szívesen elvállaltam, hiszen minden alkalomnak örülök, amikor megmutathatjuk magunkat a kutyákkal.
A bemutatóba beépítettük klubunk legifjabb tanoncainak trükk bemutatóját is, amire engem kértek fel, hogy rakjam össze a programot és irányítsam a lányokat.
A legfiatalabb bemutatózónk mindössze 12 éves, a legidősebb 17 éves volt. Láthatjuk, hogy nem olyan idős felnőttekről van szó, akik évek óta foglalkoznak kutyákkal, hanem kislányokról, akik pár hónapos munkájukat szerették volna megmutatni az érdeklődőknek. Nagyon szépen felkészültek a lányok a bemutatóra, a trükköket egyedül tanulják otthon az internetről és kutyás könyvekből. Ahhoz képest, hogy semmilyen felnőtt kezű segítséget nem kapnak nagyon szépen teljesítettek ezen a napon. Persze nagy volt az izgalom, de színpadra lépés előtt a Kurca partra lementünk, egy gyors pórázfegyelmező gyakorlat és pár ültetés-fektetés-helyben maradási gyakorlat után következett a gyors megbeszélés, egy ismétlés, hogy ki mikor lép a színpadra, mit csináljanak, hogy kontrollálják a kutyákat stb. :)

A színpadra először szlalomozva érkeztek a párosok, majd egyesével megmutathatták, hogy miket tanítottak már meg kutyáiknak.

A trükk bemutató után jött a mi bemutatónk Zsófival. Csak egy kutyát vittem magammal, mert kevés időnk volt a bemutatóra, ráadásul nem tudtunk olyanokat játszani ahol a kutya is sokat mozogna így csak Zsófit vittem le a színpadi bemutatóra.

Egy gyors pacsi után jött egy kis korongfoglaló, bátorság próba és szoborjáték. Próbáltam olyanokat kitalálni, ami megvalósítható a színpadon és sokan tudják játszani, hiszen megrohamoztak minket a gyerekek. :) Zsófi alig látszott ki a gyerek tömegből a színpadon :)
Mi jól éreztük magunkat :) Remélem a részt vevő gyerekek is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése