2012. március 11., vasárnap

Hétvégi programunk :)




Szombat reggel elmentem Zsófival egy szokásos Kurca  parti sétára. Játszott kicsit, kergette szokás szerint a vadkacsákat és nagyon élvezte a szabadságot. Mivel mostanában kezdem hozzászoktatni a dummy-val történő képzésre ezért azt vittem magammal apportozásra is és ugye abból kapja a jutalmat a feladatok elvégzése után. Nagyon szereti a dummy-t tudja hogy sok finomság van benne, pont emiatt elég nehézkes is vele a dolgom, mert amikor megkapja azonnal elkezd vele körözni a lábam körül, viszi oda mindenkihez megmutatni, hogy milyen zsákmányt szerzett... Most azzal próbálkozom, hogy leültetem és elkérem tőle, majd miután türelmesen várt ehet belőle. Nos ez elég nehezen megy. Azt még meg kell tanulnunk, hogy magától adja oda, ne csak akkor ha megfogom és mondom neki hogy "kérem". Ezt igazából valószínű azért csinálja így, mert amikor a kosár cipelést és tartást gyakoroltuk, akkor úgy tanítottam, hogy akkor engedje el ha megfogtam.. Úgyhogy meg kell tanulnunk a differenciálást, hogy melyik eszközzel hogyan csinálja.
Miután megvolt a séta, hazajöttünk, megfürdettem a blökit, még fogat is mostunk :) :)
Utána bent volt velünk a házban :) :) Végre hozzá tudom szoktatni az emberi zajokhoz. Ami nem árt egy terápiás kutyánál, mert azért az iskolában is emberi eszközökkel zajokkal fog találkozni, nem árt ha nem lesz neki újdonság például egy porszívó vagy egyéb dolgok. Ez eddig itthon elég nagy probléma volt, hogy vajon bejöhet-e a kutya vagy nem, de mivel Zsófi már elég szófogadó, vagyis általában az :) így a többiek is könnyebben adták be a derekukat, hogy bejöhessen, ami megkönnyíti a képzést!!


Szombat délután hívott Ádám, hogy menjünk kutyázni jönnek fel Ronnie kutyussal a városba (Ronnie-ról azt kell tudni, hogy egy hónapja volt egy műtéte, mert gyomorcsavarodása volt a kutyusnak, így még elég gyenge szegény most az izomzatának a megerősítése a lényeg, hogy aztán újult erővel folytathassák a munkavizsgára és a tenyészszemlére való felkészülést.) Mikor Ádám és Ronnie ideért elindultunk a Tiszára gyalogosan. Olyan 6 kilóméter körülbelül a táv. Ez jót tett mindkét kutyának és nekünk is, mert legalább mozogtunk kicsit :) 
A rögtönzött kis gyalogtúránk után Zsófi megvacsizott és ment is aludni.



Vasárnap reggel 8kor beengedtem Zsófit és mentünk felébreszteni Mátét. Egy "baráti pofán nyalással" sikerült is felébresztenie Zsófi kutyának :)
9re mentünk ki a kutyaiskolába, persze szokásos módon biciklivel megyünk, úgyhogy Zsófi legalább kicsit lefárad mire odaérünk.
Mikor odaértünk folyamatosan érkeztek a kutyusok, volt kint 2labi, berni pásztor, stafford, 2 törpe snaci, dobbermannok, német juhászok, kuvasz, és boxer is. Szóval elég sok fajta és vérmérsékletű kutyus volt kint, ami nagyon jó volt, hogy ennyien jöttek, mert így legalább gyakoroljuk Zsófival a behódolást. Egy boxer szukát leszámítva a többi kutyával azonnal ment a behódolás. A boxerrel is csak 1-2 összemorgás volt, de akkor kifektettük Mátéval, ami elég nehéz volt úgy, hogy közben 3-4 kutya ott lihegett Zsófi nyakába közben... De igazából semmi konkrét nehézségünk nem volt a dominancia miatt.


A kutyaoviba kifutkároszták magukat a blökik, utána kezdődött a csoportos engedelmességi. Sajnos mivel Máté kapott kölcsön egy törpesnacit ezért nem tudott senki fényképet és videót csinálni, pedig most érdemes lett volna, mert annyira jó volt Zsófi, hogy nagyon büszke voltam rá. Szinte le se vette rólam a szemét, ülést, fekvést, helyben maradást, azonnal első szóra megcsinálta. A közömbösségi gyakorlat is nagyon jól sikerült, kivéve mikor Máté és a "fogadott" kutyája volt a párunk, mert akkor ment volna bratyizni a gazdival :)
Az engedelmes után jött az agility. Ez is egyre jobban megy már. Egyre több új eszköze van a kutyaiskolának ami nagyon jó energia levezetés szempontjából. A többi párossal ellentétbe mi póráz nélkül csináltuk az agility feladatokat és Zsófi nagyon szépen figyelte a feladathelyzetet, nem zökkentette ki az sem, hogy a pálya mellett több kutya is járkál és játszik a gazdájával. Szépen helyben maradt, mikor mi helyezkedtünk a pályán, nagyon nagyon ügyes volt :) Biztos a jó idő hatása, mert mikor télen jártunk a suliba nem volt hajlandó lefeküdni a pucér hasával a hóba :) Nem is értem miért :)
Miután ki agilityztük magunkat hazabicajoztunk. Most pedig továbbra is tart a zajokhoz való szoktatás, mert anya éppen főz, így használja a habverőt és egyéb konyhai eszközöket, Máté pedig leendő DJ lévén üvölteti folyamat a zenét, úgyhogy elég hamar hozzászokhat Zsófi a hangokhoz :)
Jó kis hétvégénk volt, és mivel jön a jó idő ennél csak még jobb és még több izgalommal és túrázással teli hétvégéket zárhatunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése