2014. április 8., kedd

Meglátogattuk az Időseket :)


Ismét hívtak minket az idősek otthonába egy kis simi partyra :) Persze szívesen megyünk mi is hiszen mindig jól jön pár kedves szó, finom falat és simogatás a kutyáknak, meg persze én is és a kutyáim is tudják, hogy ezzel jót teszünk. Hogy honnan tudják? Hát megérzik, sokkal fejlettebben érzékelik az ember érzelmi és fizikai állapotát mint ahogy azt mi látjuk.

Csipeszke készségesen "buksizik" a nénik, bácsik ölébe, még akkor is ha véletlen néha belenyúlnak a szemébe vagy meghúzzák a fülét, mert hát valljuk be az időseknél már a kézremegés nem ritka eset, pláne ha Alzheimeres valaki vagy Parkinos kóros.

 Ők is szívesen simogatják a kutyákat, és nekik is feladat az hogy koncentráljanak a kutya megérintésére és csökkentsék a kezük remegésének mértékét, persze ha tudják.

A kutyák ismét boldogan jártak körbe a boldog idős emberek között. Néhányan puszit is kértek Csipesztől, amit persze örömmel teljesített, Zsófi pedig mindig elidőzött egy-egy néni, bácsi előtt, állva hogy simogassák őt :)

Itt nincs konkrét fejlesztési terület, amiért érdemes ezt csinálni, itt kedély állapot javítás, vagy ahogy ott mondták lelki feltöltődés a cél, és persze a sok felszabaduló oxytocin, ami miatt jobban lesznek és boldogabbak :) meg persze optimistábbak :)

Edina most is készített sok képet a kutyákról, pontosan 112-t :) , majd teszek fel belőle párat :)

Most pedig pihenünk mert délután sportolunk :) Holnap a kutyaiskolában próbálunk a hétvégi bemutatóra, csütörtök-pénteken ovi, szombaton jó lenne végre beállni agilityre, ha lesz időm, vasárnap pedig terápiás és engedelmes bemutató :)

Ráadásul holnap jönnek haza a svájci unokahugaim, úgyhogy mindig lesz aki simogassa a kutyákat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése