2012. július 21., szombat

Csipesz képzése :)


Csipesznél se lesz nehéz dolgom a tanítással úgy érzem. Ő is ugyanolyan haspók mint Zsófi, jutifalatért bármit képes megtenni. Szinte hisztérikus állapotba kerül ha etetés következik. Már egy hete nálam van, de még mindig szenvedünk az etetések előtti türelem megtanulásával. Már eljutottunk oda, hogy szépen leül és körülbelül fél percig képes várni, de ha tovább kell akkor remegni kezd és nyüszög, annyira kis éhenkórász :) Sajnos ilyenkor szemkontaktus kizárt nála, rá van zoomolva a tálkára és egy pillanatra nem veszi le a szemét róla. De persze ezen is próbálok javítani, és tudom, hogy idővel ez is menni fog neki. :)


Már a héten elkezdtük az Ül, Fekszik, Nem szabad, Pfúj, és a Hagyd parancsot tanulni. Ülni gyönyörűen tud, kézjelre és szóbeli parancsra is, már a fekvés is elég jól megy neki. A pfúj parancsra kiköpi a szájából a benne lévő dolgot, pedig ezt konkrétan nem is tanítottam neki :) és Zsófinál nem is tudtam megtanítani :)
Élelem megtagadást is gyakoroljuk, már időbe elkezdem, nehogy úgy járjunk, mint Zsófinál, hogy gondolkodom elmenjünk-e vizsgázni, vagy lekapja a májaskenyeret az asztalról. Zsófinál az a baj, hogy amikor spontán leejtek valamit, vagy elé teszek valamit és elbújok nem nyúl hozzá... De ha belépünk az idegen szobába, vagy hirtelen megérzi az étel illatát akkor kikapcsol. Ezért félek a vizsgán... Már millió módszert kipróbáltunk, több kutyás segítségét kértem, de még mindig nincs meg a megfelelő módszer rá.


Ma is voltunk kint Zsófival és Csipesszel a kutyasuliba. Nagyon szerencsém van mindkét kutyámmal, mert egyikőjük sem félős fajta, sőt Csipesz kimondottan bátor. Ma is lőttek, ostoroztak mellettünk, de konkrétan nem is érdekelte a zaj. A szemkontaktus a Figyelj parancsra nagyon jól megy neki, ezt is Zsófitól leste e, ezt először kettőjükkel egyszerre próbáltam ki. Már gyakoroltuk a lábmellett követést is jutalomfalattal, persze az ujjamból sem sok maradt közben. :)
 Most épp anya darálja a kenyeret a Csipesz fekvőhelye fölötti pulton, közben Csip nyugodtan alszik. :) Tegnap a porszívó teszten is átment. Ma egyedül öcsinek a house zenéje nem tetszett neki amikor üvöltött a hangfalból, de nem félt tőle csak kicsit messzebb ült tőle :)
A gyerek zsivajhoz is hamar hozzászokott, mert itthon van két unokahúgom, és persze a többi kis unokatestvérem is jön látogatóba sűrűn, ezért folyamatosan gyerekek között van, hallgatja a hisztit, a kiabálást, folyamatosan mennek utána. Nagyon jól bírja a gyűrődést :)

Tegnap este Csipesz leghiperaktívabb napja volt. Szinte egész nap pörgött, alig aludt. Este 6-tól 9-ig mindent letámadott, megugatott, szétrágott, megmorgott, megnyalt :) Le se ült egy percre se. Ráadásul este eljött öcsi egyik barátja egy 8hetes kan német vizslával. A két kicsi nagyon jót játszott. Csipesz a múltheti kutyás játékhoz képest, most egy nagyon domináns és bátor oldalát mutatta be. Folyamat nyúzták egymást Báróval. De legalább annyira kimozogta magát, hogy egészen hajnal 5-ig fel  sem ébredt, hogy kivigyem pisilni.


Zsófia pedig nagyon kedves a kicsivel. Csip persze direkt a Zsófi helyére fekszik le ha Zsófi felkel onnan, de miután meglátja, hogy ott a kicsi, inkább hagyja őt pihenni és lefekszik máshol. Egyedül akkor mordul rá a kicsire, ha az hirtelen felugrik a hátára, vagy ha kiveszi a szájából a játékot, vagy befekszik mellé a helyére. Egyébként etetésnél is egymás mellett esznek, és semmi féltékenység nincs köztük.

Sajnos a képzésről képet még nem tudok feltenni, mert napközbe nincs aki fotózzon, de nemsoká remélem képekkel is tudom archiválni a blogot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése