2013. január 13., vasárnap

Lovas-kutyás foglalkozások a Szent László Lovas Sport Klubnál


Sokan kérdezik tőlem, hogy hol szoktam kutyázni. Igazából mindenhol, ahol csak lehetőségem van rá :) Kijárok a kutyasuliba, ami a második otthonom főleg nyáron :) :) Városba is sokat kutyázok, csinálunk városi tréningeket az ebeimmel :)

A legújabb kutyázós törzshelyem pedig a Szent László lovarda Szentesen a Fábiáni úton :)
Zsuzsának köszönhetően hétvégente szabad a fedeles lovarda délelőtt így a kutyás társadalom számára megfelelő helyet ad a kiképzésre így a hideg téli időkben. :)
Hál' istennek azt kell mondanom, hogy egyre csak szaporodik a létszám, azoknak a létszáma, akik saját kutyájukkal érkeznek Zolihoz kutyás foglalkozásra.

Hogy miben másabbak itt a foglalkozások mint például a kutyasuliban? Az nagyon egyszerű :) Mert itt a lovakat, sőt néha a macskát is beleveszünk a kiképzésbe :)
Zsuzsa macskáit én szoktam bűvölni és annyira megjegyezték, hogy jutifalat van az övtáskákba, hogy ezért kiképzés közben is körülöttünk ólálkodtak, és lesték, hogy honnan pottyan le nekik egy kis virslidarab :) Így őket zavaró tényezőként nagyon jól tudjuk alkalmazni :D :D

A lovas-kutyás foglalkozások fő profilja, hogy a lovas és kutyás tevékenységeket megpróbáljuk összekovácsolni :) Erről majd a bemutatóink során többet meg lehet tudni, amik tavasztól megtekinthetőek lesznek a lovardában. :)

Ezen a héten Morcos volt segítségünkre a kutyusok képzésénél. Morcos Zsuzsa versenylova, aki rettentő türelemmel tűrte, hogy a sok kis szőrcsomó a lába között rohanjon át, üljön le elé, vagy sétáljon körülötte. A kutyáknak ez pedig nagyon jó közömbösítő feladat volt. Egy olyan állattal találkoztak testközelből, akivel egyébként nem fognak a városi sétákon, de meg kellett tanulniuk nyugodtan elsétálni emellett a nagy állat mellett, vagy esetleg a lábai közt átszaladni a gazdihoz.

Ezután következett a szabad játék, ahol a kutyusok póráz nélkül is megismerkedhettek egymással, és játszhattak egyet, levezetve a kiképzés fáradalmait :)

Ha valakinek megjött a kedve a lovas-kutyás foglalkozásokhoz, az keresse Keller Zoltánt a 30/463-00-55 számon, vagy engem a 30/33-44-494-es telefonszámon, vagy pedig Babinszky Zsuzsát a 30/852-26-60-as telefonszámon.
Ez pedig honlapunk, ahol különböző információkat találhat mindenki foglalkozásainkról:
http://www.szentlaszlo-lovasklub.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése