2013. január 8., kedd

Kutyás-lovas vetélkedő 2012.12.30 :)


Elérkezett az év vége. Vége lett 2012-nek, amit mi a Szent László Lovas Sport Klub pályáján ünnepeltünk egy közös lovas-kutyás vetélkedővel 2012.12.30-án.
Aznap már délelőtt kimentünk a lovardába, mert kutyás foglalkozást tartott nekünk Keller Zoli, a lovarda kutyás foglalkozásainak vezetője. Hál istennek attól függetlenül, hogy december vége volt sütött a nap, így a kutyás foglalkozást a füves területen tudtuk tartani. :)

Sokan eljöttek aznap kutyázni, még kedves ismerőseink is Mona és Liza :) Liza kutyus Zsófival vizsgázott együtt szeptemberbe mint terápiás kutyus. Jó volt velük újra találkozni :)
Találkoztunk ismét Katival és Puszival a beagle-el, akik csak a vetélkedőre jöttek igaz, de megszerették a Szentesi légkört, így szívesen érkeztek rendezvényünkre :)

Megismerkedtünk rajtuk kívül még leendő terápiás párossal is, Csillával és Etnával a border collival, akikkel reméljük nyáron együtt tudunk vizsgázni Csipesszel. :)

A kutyázás után rendeltünk sok-sok pizzát és azt ebédeltük Zsuzsa konyhájába, ahova több mint 20-an be tudtuk magunkat préselni :)

Miután megebédeltünk, már érkeztek is a vendégek-érdeklődők a 3órakor kezdődő vetélkedőre.
Nagyon jól esett nekünk, hogy kutyás körökben is érdeklődtek a programjaink iránt, így a Szentesi Kutyaiskolából és a Köröstoroki Ebtanodából is képviselték a kutyás társadalmat a jelenlevők :)

A vetélkedő első feladata a profi lovasoké volt, Zsuzsa-Nóri és Ági lóháton kapott különböző feladatokat, amiket minél ügyesebben kellett végrehajtaniuk, ilyen volt például a könnyű ügetésben történő forralt bor ivás :)

Majd minden vállalkozó szellemű jelentkező lovagolhatott kicsit. Ekkor nagy ellenkezések, és félelmek ellenére még kutyás barátaink is felültek a lovakra és ügettek is rajtuk :)


A következő feladatban már a kutyáké volt a főszerep. A résztvevők 4 csoportra lettek osztva. Mindenki a saját vagy bérelt kutyával vett részt a kutyás akadálypályán.
Ádám barátom Zsófi kutyámmal vetélkedett ebben a feladatban :) Először a szlalom pályán kellett végigmenni, utána bójákat megkerülni, majd pedig 3 ugróakadályon átmenni, mindezt időre teljesíteni.
Ádám és Zsófi hajtotta végre hiba nélkül leggyorsabban ezt a feladatot, úgyhogy nagyon büszke voltam rájuk  :)

A következő feladatban pedig ismét a lovaké volt a főszerep. Minden csapat tagja egyesével hajtották végre a feladatot. Mindenki csapatnak kisorsultunk 1-1 lovat. A versenyzők kaptak 1-1 répát. A lovakat répával motiválva és irányítva kellett végigvezetni egy akadálypályán, majd a célba érve át kellett szállniuk egy biciklire és egy bóját megkerülve kellett a célvonalon átszáguldaniuk.

 A nehézség az volt a biciklizésben, hogy homokban elég nehéz volt tekerni a biciklit, a lovakat pedig néha nem volt egyszerű mindössze egy répával gyorsan, időre végigvinni a pályán.

Az est fénypontja Nóri-Mara, Ági-Kiss me produkciója volt, mikor vak sötétben lovagoltak :)

Nagyon jól sikerül ez a kis előszilveszteri buli lovas-kutyás módra :) Köszönettel érte Babinszky Zsuzsának, aki mindezt lehetővé tette :)

A nagy érdeklődésnek köszönhetően valószínűleg tavasszal ismét tartunk lovas-kutyás vetélkedőt, amire várjuk a jelentkezőket :)
Valamint hétvégente lovas foglalkozást tartanak a Szent László Lovas Sport Klub-nál Benczur Piri és Babinszky Zsuzsa, kutyás foglalkozást pedig Keller Zoltán tart. Érdeklődni telefonon, vagy Facebook-on lehet, náluk vagy nálam :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése