2013. június 10., hétfő

Amikor megmutathattuk, hogy mit tudunk :)


Két kedves ismerősöm Éva és Anita (mindketten gyógypedagógusok, és kutyás terápiával akarnak foglalkozni) megkeresett, hogy eljöhetnének-e hozzám megnézni, hogy hogyan is dolgozunk mi Zsófival a gyerekek között.
Kicsit nehéz volt megfelelő időpontot találni, mert már egy hónapja folyamatosan a Rigó Gálára készültünk és az év végi hajtásban osztálykirándulásokra mentünk és egyéb elfoglaltságaink voltak.
De így az utolsó tanítási héten úgy gondoltam, hogy még beszorítható egy kutyás délután, hisz így a gyerekek is el tudnak búcsúzni Zsófitól, mert ebben a tanévben már nem tudom őt bevinni magammal, mert a héten még máshol dolgozom vele, így eléggé ki lesz fáradva.

Nos elérkezett a hétfői nap, amikor is jöttek hozzám hospitálni. Levittem a gyerekeket ebédelni majd átrendeztük a termet, hogy legyen helyünk játszani.

Mivel elég vegyes osztályom van, mindenkinek más területen van szüksége fejlesztésre, ezért most csak a játék repertoárunk egy jó részét mutattuk be, hogy majd ők is tudják ezeket a játékokat játszani a saját kutyáikkal, és mivel gyógypedagógusok, ezért anélkül is látják egy játékban a fejlesztő erőt, hogy kiemelném, hogy most ezzel mire tudunk hatni :)

Hát egy jó másfél órát Zsófi végig dolgozott megállás nélkül... Csodáltam is hogy ennyit bírt :) Még a végén Tibi is megmutatta a vendég tanárnéniknek, hogy ő mit szokott Zsófival gyakorolni a kutyasuliban.

Az látszik, hogy Tibi és Zsófi már egy összeszokott páros, mert Zsófi nagyon szépen dolgozik Tibinek, azonnal reagál a parancsaira, és már megtanulta Tibi jelzéseit, mozdulatait lekövetni.

Összességében egy fárasztó de jó kis napot zártunk ma is. Remélem lesz még alkalmunk máskor is megmutatni, hogy mit tudunk, és lesznek érdeklődők, akiket a mi munkánk érdekel :)

A napközi végén Tibi és Timi hazakísért, mert meg akarták nézni Brokkolit az új családtagomat.
Brokkoli egy zöld hullámos papagáj, akivel még csak ismerkedünk, azt már tudom, hogy a porszívó hangjától nem fél, de még rá kell jönnöm, hogy miket szeret, most még csak ismerkedünk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése