2012. szeptember 16., vasárnap

MPS konferencia Gödöllő



Még fel sem fogtuk, hogy már terápiás párost alkotunk Zsófival, de már megint úton voltunk egy újabb küldetéssel.
A vizsgát követő nap reggel negyed 5kor keltünk Zsófival. Összekészültünk és indultunk is Gödöllőre az MPS(Mukopoliszacharidózis) találkozóra. Az MPSről azt kell tudni, hogy ez egy olyan ritka genetikai betegség, amit egy enzimhiány okoz. Ezáltal az emberi szervezetben a hosszú láncú szénhidrátok nem tudnak lebomlani, ezek a szervezetben felhalmozódnak és testi és szellemi leépülést okozhat.


Vonattal indultunk neki ennek az álmos reggelnek Zsófi babával. Útközben felszállt a vonatra Kata és Zorka is így négyesbe utaztunk  tovább Gödőllőig.

Mivel ott még nem volt annyira ismert, hogy mi is valójában a kutyás terápia ezért nem tudták milyen igényeink lehetnek. Sajnos csak egy folyosónyi helyet kaptunk, így a játékaink nagyrészét ami terveztünk volna a kutyákkal és gyerekekkel megvalósíthatatlan maradt.
azért tudtunk csinálni bátorság próbát, trükkök kérését, mondókázást, pórázon vezetést, memória táblát, kutyasimogatósdit.

A gyerekek nagyon élvezték már a kutyák puszta jelenlétét is, Zsófi és Zorka pedig azt, hogy annyi simogatást kapnak, hogy egy hétre elegendő lesz nekik :)

Eleinte meg voltak szeppenve a gyerekek, mikor a kutyák ugatással köszöntek nekik, vagy mikor a jutalomfalatokat keresték meg a testükön elrejtve, de hamar feloldódtak és már ők is bátran kértek tőlük trükköket.

A délelőtti játékok során, ebéd után Kata egy PPT-os bemutatót tartott  a terápiás és segítő kutyák munkájáról, majd ezt követően Zsófival és Zorkával be is mutattuk ezeket a feladatokat. Volt közte kulcs-érem-póráz feladás, kosár cipelés, zokni lehúzás stb. A gyerekekkel játszottunk utánozd a kutyát, trükk kérést stb.

A visszajelzések alapján nagyon tanulságos volt a bemutatónk, mert sokan nem tudták, hogy a kutyák ilyen hasznosak is lehetnek egy sérült ember életében és hogy ennyi mindenre meg lehet őket tanítani.

Mi pedig azt élveztük, hogy megmutathattuk az embereknek hogy milyen is a mi életünk a kutyáinkkal és hogy mennyire nagy szükség van rájuk az intézményekben :)


Délután a teljes kimerülésben indult haza a kis négyes fogat Gödöllőről. Voltunk a kutyáinkkal Mc Donalds-ba is kávézni, majd folytattuk a röpke 4órányi vonaton zötykölődésünket Zsófival haza Szentesre.

Szegény Zsófi nagyon kimerült ezen a héten. Szinte minden nap oda voltunk Szegeden, azért oda is 3óra buszozás plusz a terápiás munka kimerítő volt, aztán pénteken Kecskemétre utazás és a vizsgánk, aztán másnap hajnalba indulás Gödöllőre, 8óra vonatozás és ott is több óra játék a gyerekekkel és bemutatóval.
Tehát a 7 napból 6ot végig dolgoztunk, ma már csak a pihenés vár rá. De én persze nem nyugszom és amíg Zsófi pihizik én Csipeszkének tanítgatom az újabb trükköket hogy utolérje a nővérkéjét :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése