2012. október 9., kedd

Zsófi hatása a Rigó iskolában :)


Mostanában elég sokat megfordultunk Zsófival a Rigó iskolában ahol dolgozom, vagyis dolgozunk :)
Voltunk Egészség napon, ahol 4 csoportnak kellett bemutatót tartanunk, itt beszéltem nekik a kutyaiskola életéről is, meg a különböző kutyás sportokról, őrző-védő munkáról, segítőkutyákról, és persze Zsófival is játszottunk egyet közösen.

Voltunk testnevelés órát tartani a hatodikosoknál, ott különböző mozgásos játékokat játszottunk. A gyerekeknek fel sem tűnt, hogy futnak, meg ugrálnak, ami egyébként megterheli őket, most észre sem vették, mert csak azt figyelték, hogy Zsófi mit csinál, és hogy ha nyernek, akkor kérhetnek trükköt tőle jutalmul.

Voltunk Szegváron egyéni fejlesztést is tartani egy halmozottan sérült gyerkőcnél. Csináltam videókat, és képeket is róluk, és valami elképesztő volt visszanézni azt hogy Zsófi mennyire együtt tudott működni a gyermekkel. Az az átszellemült arc mindkettőjüknél felejthetetlen élményt nyújtott számomra.

Emellett voltunk bent napköziben is az osztályomnál. Zsófit elengedtem, miközben a gyerekek tanultak Zsófi odament hozzájuk, begyűjtött pár simogatást, és lefeküdt. A gyerekek pedig nagyon élvezték, hogy miközben ők tanulnak Zsófi ott van velük, és nézi őket, hogyan készül a házi feladat.

Ami a legnagyobb öröm volt számomra az  volt, hogy az egyik fiú az osztályomból, aki egyébként semmilyen módszerrel nem vehető rá arra, hogy házit írjon, 5hétnyi veszekedés áll mögöttünk emiatt, ő volt az aki megígérte Zsófinak, hogy mostmár meg fogja csinálni a házi  feladatát.
És láss csodát ez a fiú, aki cirka 5 éve nem ír házi feladatot, most Zsófi hatására minden nap megírja, sőt, mikor bejelöltem neki hogy hány sort másoljon le, ő még többet is megcsinált, hogy Zsófi büszke legyen rá és bejöjjön hozzá. :)

Nagyon sok rajzot kapott Zsófi a gyerekektől, nem csak az én osztályomból, de más gyerekek is rajzoltak Zsófinak és persze Csipesznek egyaránt. Ekkor jutott az eszembe, hogy ezt valahogy viszonozniuk kellene, ezért arra jutottam, hogy Zsófi és Csipesz is fest a gyerekeknek képet, cserébe a rajzokért :)

Már minden napos rutinná vált hogy délután festünk a gyerekeknek, mert annyi rajzot kapnak. :)
A gyerekek pedig nagyon örülnek az ajándéknak amiket Zsófi és Csipesz küld nekik. :) Erről teszek fel pár képet is. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése