2012. november 27., kedd

Lovas-kutyás bemutató a Szent László LK-nál :)


2012.november 25-én vasárnap 10órától tartott közös bemutatót a Szent László Lovas Sport Klub, a Lovakkal a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány és a Hanimec Terápiáskutya és Sport Egyesület a Fábiáni út melletti lovardában Babinszky Zsuzsánál.

Vasárnap már reggel 8kor kimentünk Zsuzsához a családdal. Öcsi volt a hangosító, hozta a hangfalait és összerakta a hangosítást apa segítségével, anya kutyázott, én pedig intéztem a bemutató részleteit Pirivel, Zsuzsával és Zolival.
Mivel nagyon jó idő lett aznap, ezért a kinti pályákat használtuk a bemutatóhoz. A lovasok az ugrópályán bemutatóztak, míg a kutyákkal mi a füves parkolórészben állítottuk fel az akadálypályát.

Már fél10kor elkezdtek szállingózni az érdeklődők. Egyre több kocsi parkolt le mellettünk, és egyre több gyerkőc és kutya érkezett hozzánk játékra várva.

A lovasok bemutatták a tanya lovait, megmutatták, hogy hogyan zajlik az újonc lovasok képzése, a lovasiskolások segítségével, majd az érdeklődők és bátor jelentkezők is felülhettek a lovakra és kipróbálhatták milyen is nálunk a lovaglás.

 Eközben Piri Lurika póniával és kis tanítványaival mutatta be, hogy ők Nagyszénáson hogyan is szoktak játékos formában, gyerekekhez igazítva lovagolni.

A kutyákkal pedig Zoli vezényletével egy kis kiképző munkát mutattunk be játékos formában, hiszen a kutyusok kipróbálhatták a különböző agility eszközöket is.
Ezután Zsófival és Puszedlivel a beagle-el egy kis terápiás játékos foglalkozást tartottunk az ott lévő gyermekeknek. Kipróbálhatták milyen a kutyákat vezetni pórázzal és anélkül, milyen trükköket tudnak kutyáink, valamint játékokat is játszattunk például székfoglaló, faroklopó stb.


A bemutatónk célja az volt, hogy megmutassuk a nagyközönségnek, hogy milyen projektet szeretnénk bevezetni ezen a tanyán. Szeretnénk a lovas-kutyás foglalkozásokat egy fedél alá hozni. Mivel Zsuzsánál van fedeles lovarda, ezért télen is bátran tudunk dolgozni, valamint akár este is, hiszen világítás mellett nem zavarhat minket senki.

Benczur Piroska lovas játékokat tartana gyermekek részére. Már kis kortól várja a jelentkezőket, hiszen jól idomított pónijára Lurikára már a kicsi gyermekek is fel tudnak ülni, de a nagyobb gyerekeket is várja, hiszen  nagy lovon is tud foglalkozást tartani. 

Babinszky Zsuzsához és lovasaihoz pedig díjlovas foglalkozásra és lovagló tanfolyamokra lehet jelentkezni, valamint a lovassportok többféle ágazatában tud szakszerű segítséget adni.

Keller Zoltánhoz a problémás kutyákkal lehet érkezni, rehabilitáció céljából, valamint nagy tervünk, hogy terápiás kutyák képzését beindítsuk, hogy minél több intézményt el tudjunk látni kutyás foglalkozással.

Hozzám pedig kutyás játékokra lehet érkezni. Nem csak sajátos nevelési igényű gyermekeket várok, hanem minden olyan gyerkőcöt, aki szereti a kutyákat, szeretne kutyás foglalkozáson részt venni. Ép gyermekeknél is, például a visszahúzódó gyermekeknél is nagy sikereket tudunk elérni. Valamint például ha a gyermeknek még nem tisztázottak például a téri irányok, vagy mozgás problémái vannak, vagy nem indul meg a beszéd stb, akkor fejlesztő foglalkozáson is részt vehetnek, mind csoportos mind pedig egyéni foglalkozás keretein belül. Ezen kívül szeretném a gyermekekbe már kis korban beépíteni, hogy hogyan kell egy kutyával bánni, kommunikálni, hogyan kell ápolni, gondoskodni egy állatról, ez mind-mind fontos a gyermekek életében, hogy később egyre kevesebb kutyatámadás lehessen.

A bemutató végére a látogatók száma már elérte a körülbelül 200főt is, hiszen a kocsik folyamatosan érkeztek, ha valaki elment jött helyette más, így délután 3óráig folyamatosan voltak érdeklődők a tanyán. Az emberek felülhettek a lovakra, kipróbálhatták saját kutyáikkal is a kutyakiképzés lehetőségeit, játszhattak Zsófival fejlesztő játékokat, melyek nem csak sérült gyermek érdekes, és hatásos, hanem mindenkinek.

Ha valakit érdekel valamelyik lovas-kutyás foglalkozásunk, akkor érdeklődni lehet nálunk:
Piri: 70/944-56-35.
Zsuzsa: 30/852-26-60.
Zoli: 30/463-00-55.
Petra: 30/33-44-494.

Téli szünetben pedig egy tábort szeretnénk szervezni, ahol mind lovas foglalkozások, mind pedig kutyás foglalkozások lennének terítéket. Érdeklődni nálunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése