2012. december 28., péntek

Kutyás vetélkedő


Minden évben egy közös vacsora keretében zajlik az évzáró ünnepség a kutyaiskolában. Idén azonban egy remek ötlete támadt Sipos Tibinek a Köröstoroki Ebtanoda vezetőjének, mégpedig, hogy tartsunk egy kutyás vetélkedőt, ahová meghívunk más városok kutyaiskoláinak tanoncait is.
Így került sor a 2012 december 22-i kutyás vetélkedőre és világvége afterpartyra :)

Reggel már fél 10-kor gyülekeztünk a kutyaiskolában. Nagyon hideg volt.. és ködös idő, de ez mégsem lehetett akadály a kutyafanatikusok körében, hiszen több mint 20 kutyával neveztek a vetélkedőre. :)
10 óra magasságában el is kezdődött a várva várt vetélkedő :) Először is, minden nevező húzott egy számot 1-től 5ig. Így alakult ki 5 csapat, mindenki ahhoz a csapathoz tartozott, amelyik számot húzta. Minden csapatnak ki kellett találnia egy csapatnevet, majd egyesével bemutatkozni, és a párosok neveit bemondani.
Ezután kezdődhetett az első igazi feladat, egy akadály pálya. Az akadálypályával nincs is baj, de ha ezt időre kell teljesíteni, ráadásul csúszós jeges-havas fűben, akkor már veszélyes. Nem is véletlen, hogy elestem a célba beérve :) Öcsi Zsófival csinálta a vetélkedőt, én pedig Csipeszkével. Mindkét kutyusom nagyon ügyesen teljesített, Csipeszt még nem vittem rá a nagy "A" akadályra, mert nagynak gondoltam neki, ezért azt kikerültük, amiért másodperceket kaptunk büntetésként.

A második feladatban 3 különböző méretű apportfát kellett beledobnunk egy négyzetbe, persze itt is pontokat kellett gyűjteni, attól függően hogy milyen pontosan céloztunk az apportfával.

A harmadik feladatban pedig tárgyakat kellett egyik négyzetből a másikba átvinni, úgy hogy amelyiket a kutya megszagolta, azt a tárgyat vehettük fel a földről, majd ha a másik négyzetbe is hozzáért a kutya a tárgyhoz, akkor vissza kellett vinnünk, és újra próbálkozni vele. A cél az volt, hogy 1 perc alatt minél több tárgyat átvigyünk egyik négyzetből a másikba.

A másik feladatban minden csapatból ki kellett választanunk két jelentkezőt, egyik volt a kutya a másik pedig a gazda. Klikerrel kellett a "kutyának" megtanítani egy parancsot, persze időre, és csak nonverbális kommunikációval lehetett kommunikálni.

A következő feladatban a kutyákat kellett ölben végig vinni egy pályán időre. Csipesszel elég nehéz feladatom volt, mert miközben az ölembe volt és futottam vele, folyamatosan az arcomat nyalogatta, amitől nem láttam a lábam elé :)

Az utolsó feladat egy behívás volt időre :) Hál istennek elég gyors kutyusaim vannak, és elég motiváltak arra, hogy szél sebesen jöjjenek a behívó szóra :)

A vetélkedő végeztével hazavittük a kutyákat, és visszamentünk a Krisztina Presszóba, ami a kutyasuli mellett van közvetlen, és ott volt nekünk megterítve a késői ebédhez amit Lajos főzött a kutyásoknak :)

Mikor mindenki odaért megkezdődött az eredményhirdetés, nagy meglepetésemre a mi csapatunk lett az első helyezett :) A fagyott kutyák, melynek tagjai: Bertus Tamara-Sophie, Babinszky Zsuzsa-Sili, Grund Fanni-Hektor és Csák Petra-Csipesz :)

Egyéniben is értékelték a versenyzőket, itt harmadik helyezett lettem Csipesszel, a második öcsi lett Zsófikámmal, az első pedig Keller Zoli-Edivel :)
Mi nagyon küzdöttünk Csipesszel :) büszke vagyok a két lányomra, hogy ilyen szép eredményt értek el :)

Reméljük jövőre is ilyen jól fogjuk magunkat érezni, és rendszeresen tartunk hasonló játékos vetélkedőket :)

És íme egy kis videó, amit Fanni csinált az akadálypályáról :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése