2014. február 14., péntek

Egyre jobban teljesítünk :)


Ennek a bejegyzésnek a címe, hogy "egyre jobban teljesítünk", ez vonatkozik, mind Zsófira, mind a gyerekekre és rám is. Zsófi egyre otthonosabban mozog az óvodában, már megjegyezte az útvonalat is, szóval ma már befékezett az ovi bejáratánál jelezve hogy ő tudja hogy ide jövünk. Az oviban tudja hogy merre találja a tornatermet, és tudja hogy a gyerekektől is csak pozitív dolgokat várhat. A gyerekek is egyre ügyesebbek és egyre jobban értik és tartják a szabályokat. Sokkal könnyebben elcsendesednek ha valamelyikük dolgozik a kutyával, szóval le a kalappal előttük, hogy 2 hét után ennyit fejlődtek. Én pedig egyre kevésbé izgulok a vizsgám miatt. Igaz most mindent hibának látok, még azt is ami nem az, de nemsokára vége a vizsga előtti izgalmaknak és csak a munka szeretete marad meg bennem. :)

A mai nap a Bóbiták érkeztek meg hozzánk először a foglalkozásra. Pacsi adással indítottuk a napot. A gyerekeknek egyesével kellet magukhoz hívniuk Zsófit és pacsit kérni tőle. Mivel még csak ez a 2. alkalom hogy együtt dolgoznak a kutyával még sokat segítek a gyerekeknek a feladatok megoldásában. Mivel Zsófi elég nagy kutya az óvodásokhoz nehéz neki a gyerekek kezébe találnia pacsiadáskor, mert az van neki megszokva hogy magasra emelje a mancsát de akkor meg a gyerekek hasára adja a pacsit, szóval ezt még pontosítanunk kell.

Első játékunk egy élő akadály pálya volt. a gyerekekből épült akadálypályán kellett Zsófit egyesével végig vezetniük pórázon. Amit célként kitűztem az az, hogy a gyerekek év végére sokkal határozottabban és hangosabban irányítsák a kutyát. Igazából az alapzaj miatt és a halkan kimondott vezényszó miatt a kutya azt se tudta mit csináljon néha. Bemutattam a gyerekeknek hogy milyen az ha leültetem Zsófit és elindulok, persze Zsófi nem mozdult a helyéről, majd elmondtam a gyerekeknek, hogy figyeljék meg mit csinál ha azt mondom neki hogy "gyere", persze Zsófi azonnal utánam jött, és csináltuk a feladatunkat. Kellett a gyerekeknek, hogy lássák, hogy ki kell adniuk a parancsszavakat a kutyának, hogy együttműködjön velük.
Ezután játszottunk jutifalat gyűjtős játékot, amikor Zsófi feküdt középen a gyerekek pedig párban gyűjtötték körülötte a falatokat. Határozottan büszke voltam Zsófira hogy esze ágába se volt a jutifalathoz nyúlnia, ami nála nagy szó, mert ő itthon nagyon nagy kodé...
Ezután játszottunk egy szalagfogót. Zsófi ebbe a játékban nem a legjobb, aki ismeri őt az tudja, hogy az ő temperamentuma olyan mint az állóvízé :D A nyugis, majd lesz valami típus, úgy van vele ha valaki gyorsan fut akkor nem kell utána menni úgysincs esélye :) Viszont egész jól teljesített a játékban, persze direkt választottam segítő fogókat, akik segítettek Zsófinak elkapni a többieket, így a gyerekek nagyon élvezték a játékot.


A következő csoport a Pitypang csoport volt. Velük is pacsiosztással kezdtük a napot. Majd az első játék amit velük játszottam a kölesgolyó fújás volt. Ehhez gyorsan rögtönöztem egy történetet, hogy izgalmasabb legyen. Eljátszottam, hogy Zsófit átvarázsolom egy sárkánnyá, aki a várat őrzi, nekik pedig az ágyúgolyókkal, ami a kölesgolyó le kell bombázni a sárkányt :) Hát ezt nagyon élvezték a gyerekek, pláne hogy miután lebombázták a sárkányt odaadhatták neki a kölesgolyókat. Zsófi tök jófej volt, kibírta hogy ne egye meg a felé érkező kölesgolyókat. Hát le a kalappal előtte. Régen gyakoroltuk már ezt és féltem hogy ellopja idő előtt a falatokat, de kibírta.:)
Ezután velük is játszottunk egy jutifalat gyűjtős játékot, a gyerekek annyira be voltak zsongva hogy kissé ráugrottak Zsófi farkára, de szakmai ártalom, bírnia kell :)
Ezzel a csoporttal is játszottunk élő agilityt, viszont velük póráz nélkül. Náluk is elsődleges célom lesz a határozottság, és a hangos irányítás megtanítása. :)

Majd náluk is játszottunk egy szalagfogót, a végén pedig mindenki egy nagy simivel búcsúzott Zsófitól.

Nagyon köszönjük a Bóbita és a Pitypang csoportnak a virslit, jövőhéten hasznát fogjuk venni a foglalkozáson :)
A gyerekek még házi feladatot is kaptak a mai nap, hát igen előjött belőlem Petra néni a tanár néni, és megkértem a gyerekeket, hogy jövőhétre rajzoljanak Zsófinak. Méghozzá olyan rajzokat készítsenek amiken azt rajzolják le, hogy szerintük mi az amit Zsófi eszik, mit adnának a kutyának enni.Ezért cserébe Zsófi is fog nekik festeni valamit :)

Már várjuk a jövőhetet, mert akkor már újabb kihívások is érkeznek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése