2014. február 24., hétfő

Túl egy megterhelő héten


Zsófit múlthéten sikerült teljesen lenulláznom :) Igazából nem dolgozott annyira sokat, mert ahhoz képest, hogy tavaly mennyit volt bent velem a suliba dolgozni, ahhoz képest ez semmi nem volt, csakhát még csak most kezdünk visszarázódni a munkába, mert szeptembertől elég sok idő telt el, amíg nem tudtunk gyerekcsoportba dolgozni, csak időseknél látogató terápián. Ami persze nem olyan megerőltető a kutyának, mint mikor egyszerre 20gyerek kiabál, és közbe valaki próbálja irányítani, akinek nem érti a parancsait, mert még a bizonytalanságtól olyan halkan beszél, hogy nem hallatszik amit mond, a kézjeleket pedig még keveri. Így valljuk be azért nem könnyű a kutyák számára a terápia. Én is elfáradok az órák után, nemhogy a kutya. De persze ez jóleső fáradtság, mert Zsófi is és én is úgy megyünk el a foglalkozásokról hogy csupa jó élménnyel zárul  az aznapi fejezetünk.
Csütörtökön a Napraforgóknál voltunk. Már az óvónénik is megjegyezték, hogy mennyivel ügyesebbek a gyerekek mint 2 hete. És ez így igaz. Mérhetetlenül büszke vagyok a kis törpikre hogy mennyire nagy önuralommal képesek már végigülni a terápia azon részeit ahol nem az egész csoport dolgozik együtt hanem csak 1-1 gyerek, például mikor akadálypályán vezetik a kutyát. Két hete még nagyon új volt nekik az egész helyzet, és szinte tomboltak örömükben. :) Most már sokkal higgadtabban tudunk dolgozni, és egyre határozottabban adnak utasítást a kutyának. Persze ezen még csiszolni kell, mert nem könnyű jutifalat nélkül úgy maguknál tartani a kutyát, hogy közbe a társai hívogatják a kutyát és mikor elhalad mellettük meg is simogatják. Most tesztelem őket, hogy milyen nehézségű feladatokat adhatok nekik, és egyre komplexebb és nehezebb szabályt követő játékokat is tudunk játszani. Direkt nem adok nekik falatot, szeretném hogy úgy tanulják meg a kutyát irányítani, hogy közbe figyeljenek rá, adjanak neki utasítást stb...Jutalomfalatot csak annak adok ilyen esetben akinek nagyon nehéz irányítania a kutyát, mert annyira bátortalan, és nem szól a kutyához, nem tudja mit hogy mondjon stb..

Hú  sok mindent játszottunk, vissza se tudok emlékezni már rá hogy miket, mert képek sem készültek aznap.
De azt tudom hogy a foglalkozás végén, a csoport elhívott engem meg Zsófit a termükhöz és Zsófit megvendégelték májas kenyér katonákkal :) Így persze csak még jobban könyvelhető volt a jó élménnyel távozás Zsófiban :)

Miután hazaértünk Zsófit beraktam a boxba és pihenés volt, hiszen délután egy másik oviba a Farkas Antal utcai ovi Méhecske csoportjába voltunk hivatalosak.
Mivel Csipeszke nagyon rossz néven veszi, hogy csak Zsófival járok dolgozni, így mikor indultunk a délutáni órára Csipeszt is magunkkal vittük, persze ő a kocsiba várta végig a foglalkozást, de legalább kimozdult. Fránya tüzelés.... De jövőhétre már elvileg elmúlik és akkor ő is járhat velem a gyerekekhez.
Nos mikor megérkeztünk a Farkas Antal utcai oviba a gyerekek már nagyon vártak minket. Ők már ismerték Csipeszt, mert mikor az idősek otthonában bemutatóztunk, akkor ők is játszottak vele, szóval ők már tudták, hogy milyen játékokra számíthatnak. Sok játékot játszottunk délután is. Zsófira nagyon büszke voltam, egyre jobban teljesít. Igaz az kicsit elvonta a figyelmét, hogy mikor beléptünk a terembe már szinte kezdtük is a foglalkozást, így nem tudott körbenézni és némelyik feladatnál ő rettentően körbe akart szimatolni.... főleg az asztalok körül... :D Nagyon jó élményekkel távoztunk ebből az oviból is, két kislány úgy búcsúzott tőlünk, hogy most mennek haza és terápiásat játszanak, egyikük lesz Zsófi másik meg a gazdi :)

Péntek délelőtt ismét a Bóbitákhoz és a Pitypangokhoz látogattunk el. Ők már kaptak múlthéten házi feladatot tőlem, és el is készítették. Kapott Zsófi vagy 40rajzot :) Nagyon gyönyörű műalkotások készültek. Persze mi sem mentünk üres kézzel. Csipesz festett nekik a mancsával egy képet, amit mindkét csoport megkapott :) Jó nem egy Picasso alkotás de Csipeszke beleadta minden tudását (helyben maradás amíg én befestem a mancsát és lenyomatot készítek vele a papírra :D )

Ezen a héten is be van tervezve az óvodai és az idősek otthonába való látogatás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése