2014. március 27., csütörtök

Az első tavaszi kinti foglalkozás


Már nagy lázban égek a hétvégi vizsga miatt, de gondoltam nem hagyom ki a héten a terápiás órákat, legalább addig is kimozdulok.
Mai nap Csipeszt vittem magammal a Napraforgókhoz játszani. Már múlthéten megbeszéltük, hogy jó idő esetén az udvaron tartjuk a foglalkozást, mert a tornaterem szinte mindig foglalt.
Kicsit át kellett gondolnom a fejembe, hogy mik azok a játékok, amiket az udvaron is tudunk játszani, természetesen köles golyót nem fújtunk a fűben :)

Először a fiúk jöttek Csipeszhez játszani. Pacsi adással kezdtünk, majd első játékunk utánozd Csipeszt volt.
A következő tűz-víz-repülő kutyásított verziója, ami nagy figyelmet igényel a gyerekektől, mert nehéz nekik ezt a 3 elemet megjegyezni, hogy melyik testjelnél hova kell szaladniuk. Ráadásul a fiúk azt mondták, hogy nem jó ha kiesős a játék, mondta óvónéni, hogy igen mert képtelenek veszíteni...:) Hát igen ez külön tanulandó dolog a gyerekeknél, hogy képesek legyenek eltűrni, hogy kiesnek a játékból.
Ezután játszottunk egy rókafogót, ami elég hamar véget ért, mert Csipesz szinte repülve rohant a farkakat elkapni :) Határozottan jobban játssza ezt a játékot mint Zsófi, ő olyan kis tejbetök, úgy van vele, hogy ha elfutnak előle ő aztán nem rohangál :D Hát igen ő azért már idősebb kutya, kíváncsi lennék, hogy vajon hány éves is valójában, mert menhelyes előélete miatt sajnos ezt nem lehet 100%ra megmondani.

Játszottunk csipesz gyűjtést is, ami a fiúknak rettentő nehezen ment. Nem bírják betartani a szabályokat, hogy egyszerre egyet vegyenek fel a földről :)  Viszont a lányok nagyon ügyesen játszották ezt a játékot :)

A lányokkal játszottunk még ezek mellett Ragadd meg-et, ahol a szabályosságot is figyelembe vettük, lehet hogy az a kislány aki betartotta a tyúklépésben haladást lett az utolsó, de csak ő csinálta meg helyesen a játékot, ezért ő dobhatta Csipesznek a műcsirkecombot :)

Elmondtuk kedvenc mondókánkat a Mit csinál a két kezemet is, ami már elég jól megy a csoportnak, csak a kimaradó múltheti foglalkozás miatt voltak fennakadások benne :)

Csipeszke láthatóan elfáradt a mai foglalkozáson. Ráadásul rendkívül ingergazdag környezetben kellett dolgoznia, hiszen ugató kutya volt a szomszédban, macska rohangált a kerítés mellett, a kerítés túloldalán 2 ovis csoportnyi gyerek nézett minket a játszótérről és hívogatták őt, ráadásul sok illat és zaj érte, de hősiesen végig dolgozta a foglalkozást, szóval büszke voltam rá :)

Holnap Zsófival megyünk az oviba, közkívánatra udvaron leszünk, viszont nehezítés lesz, hogy mellettünk lesz a póni akin a másik csoport gyerekei fognak lovagolni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése