2014. június 27., péntek

Kézilabdások tábora-idősek otthona- Palkós tréning- és úszótábor


Még a cím is hosszú, pláne a sok élmény és munka ami így két nap alatt történt velünk. Tegnap fél1-kor buszra ültem Csipesszel és mentünk Zsuzsához a lovardába. Mikor Csipesz meglátta Edit a nagy barátját, másfél órán át rohangáltak... Edi már feküdt és teljesen kifáradt, de az én energia bomba vizslám még ugrált előtte, hogy kergesse meg őt Edi... Sokan kérdezik, hogy miért ilyen vékony Csipesz.. hogy miért?? azért mert körülbelül 10x annyit mozog mint Zsófi... Tegnap másfél óra megállás nélküli kergetőzés után következett 2 óra gyermek foglalkozás a kézilabda táboros gyerekekkel, majd onnan mentünk át Csongrádra Palkóhoz és gazdijához Mártihoz egy kis közös kutyázásra.... Csipesz délután 3/4 1-től este fél 7ig megállás nélkül rohangált és dolgozott... Simán lemozogja azt a mennyiséget amit megeszik, hiába adok neki sok tápot...

Nos tehát tegnap a lovaglással párhuzamosan mentek a kutyás játékok a gyermekeknek. Egész sokat játszottunk, de Csipeszt sem akartam teljesen lefárasztani, mert tudtam, hogy még utána vár rá a kemény munka és tréning.
Tamás kihozta Zsófit így vele is tudtak egy kicsit dolgozni a gyerekek, tőle is kérhettek pár trükköt.

A foglalkozás után kocsiba ültünk, össze szedtük Kingát is és indultunk Mártihoz és Palkóhoz Csongrádra. Palkó egy nagyon édes, és nagy mozgás igényű labrador kutyus. Sok féle dolgot kipróbáltunk és gyakoroltunk, például, hogy minden kutya dolgozzon mindenkivel, helyben maradás zavarással, különböző zajokhoz szoktatás, apport tanítása, klikkerezés stb.
A vizslák hulla fáradtan értek haza tegnap... :) De jó volt, hogy egy dolgos napot zárhattunk le.

Ma délelőtt kissé fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk el a vizslákkal a Szentesi Idősek Otthonába, ahol már vártak minket idős barátaink. Szeretünk ide járni mindannyian, a kutyák végig járnak körbe-körbe simogattatják magukat, és csóválnak végig :) Az elején nagyon fel voltak pörögve, Csipesz már régen volt, mivel a műtéte miatt kimaradt a munkából, de az idősek már nagyon várták őt, hiszen ő a pusziosztó örökmozgó, és ahogy észrevettem nekik szükségük van a pörgésre :) Edina az ápoló azt mondta, hogy kiraktak egy csomó kutyás képet a folyosóra, de az idősek bevitték a képeket a szobáikba, ahol ők vannak a kutyákkal lefotózva, hogy mindig láthassák őket :) Nagyon kedvesek, mindig nagyon örülnek nekünk, olyan kedves dolgokat mondanak nekünk mindig, ami feltölt lelkileg, így mindig kapok egy plusz löketet a kutyázáshoz. :)

Útközben a foglalkozásra kaptam egy telefonhívást, hogy délután a strandon várnak minket egy kutyás foglalkozásra az úszótáboros gyerekeknek.
Csipeszt tudtam délutánra összekaparni annyira, hogy lemenjünk a strandra egy rövid foglalkozást tartani a gyerekeknek. Még a kapun se jutottunk be és kiabáltak utánunk, hogy "Csipeeeeeeeeeeeeesz" :) Jó megálltunk egy gyors simire az ismerős arcoknak :) Majd nem mentünk 100 métert se tovább hallottam megint, hogy " Nézd ott van Zsófi, vagy Csipesz... " :) Hát igen egyre több gyerek ismer meg minket a városban :) Ami jó jel :)
Megtaláltuk a gyerekeinket a strandon és elkezdődött a foglalkozás. Csipeszt annyira érdekelte a medence az úszással és a labdázással, hogy hátra mentünk a házak közé és ott tartottam meg a foglalkozást, kicsit csöndesebb körülmények között.
Nem játszottunk most sokat, mert nem akartam Csipeszt nagyon lefárasztani, mert holnap egész nap Szegeden leszünk a Játékdzsungel Játszóházban bemutatózni és a gyerekekkel lenni :)

Mostanában elég sűrűek a programjaink, tele vagyunk bemutató hegyekkel. Jövőhéten minden nap táboroztatunk a vizslákkal a lovas-kutyás táborban :) Szóval el leszünk fáradva rendesen :) De nem baj, legalább benne leszünk a munkába :)
Most pihenünk egy kicsit a holnapi megmérettetésre, hogy Szegeden is megmutathassuk magunkat a gyerekeknek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése