2014. június 26., csütörtök

Nemzetközi gyermektáborban jártunk


Múlthéten egyik klub tagunk Erzsi felkeresett engem, hogy tudnék-e egy kis bemutatót vállalni ebbe a táborban, mert ők az agility csapattal tartanak majd bemutatót a gyerkőcöknek. Persze nagyon szívesen vállaltam a megmérettetést, hiszen én is és a vizslák is szeretünk dolgozni, új embereket megismerni, és megmutatni nekik is hogy kik vagyunk és mit tudunk. :)
Már hétfőn elkezdődött a helyszín kiválasztása a Kurca parton. Kivonult a kis csapatunk: Erzsi és Dudás, Zsolti és Bogi, Kinga és Kiara, Tamara, Emese és Mónika Zanzával én vittem Csipeszt akinek a pótgazdája Kinga anyukája Tercsi volt :)
Megnéztük a helyet és kiválasztottuk a nekünk való pályát. El is kezdtük a gyakorlást, nekem a terápiára nem kellett gyakorolni, de Teri és Csipesz beálltak agilityzni :) Nagyon ügyesek voltak :) Csipeszke nagyon élvezi ezt a sportot, szívesen csinálnám is vele csak nincs időm rá, de most hogy a kutyaovi egy időbe lesz az agilityvel valószínű Tamás fog a vizslákkal járni sportolni :)
Nagyon jó hangulatba telt a gyakorlás. Mindenki élvezte, hogy nem a megszokott pályán gyakorolhat :)

Elérkezett a szerda délután :) Szakadt az eső :( Mi teljesen kétségbe estünk, hogy mi lesz így a bemutatónkkal??? A terápiás bemutatót bent az Ifjúsági Házban tartottam végül meg.
40 gyermek volt a táborban, nem csak magyar anyanyelvűek, hanem határon túliak is voltak közöttük. Volt egy nagyon kedves kislány aki tolmácsolt a többieknek akik nem értettek magyarul :)

Egy óra hosszát játszottunk a gyerekekkel bent a Művelődési házban. Nagyon sokféle játékot játszottunk, főként olyanokat hogy minél több gyerek részt tudjon venni, és ne az legyen hogy 1 gyerek játszik a többi 39 meg nézi. Ha jól tudom főleg felső tagozatos gyerkőcök voltak. Ezért tettem bele sok olyan játékot ahol gyakorolhatták hogyan tudják irányítani a kutyát, és le a kalappal előttük mesterien csinálták. Nem kellett nekik mondani, hogy javítsák ki a hibákat, maguktól hívták a kutyát és maximalitásra törekedtek :) Persze Csipeszke könnyű eset volt nekik :) Ő könnyen irányítható kutyus, szeret dolgozni idegenekkel, de persze ő is ugyan olyan mint a többi kutya, hogy ha nem kap utasítást akkor megy a dolgára :)

Az egy óra leteltével kimentünk a Kurca partra mert elállt az eső, így meg tudtuk tartani az agility bemutatót is. Zenére ment a bemutató, a trükkök és az agilitynek a bemutatása. A gyerekek nagyon élvezték, hogy a kutyusok ilyen ügyesek és ennyi mindent tudnak.

Egy nagyon jó délutánt zártunk le tegnap a kutyusokkal. Mindenki nagyon szépen teljesített, Néha a sok szag és a vizes talaj bezavarta a kutyákat, de ennyi belefér a dologba, hiszen kutyák nem robotok :)

A mai nap Csipesszel a Szent László lovardába fogjuk a kézilabda táboros gyerekeket megmozgatni. Már készülünk a mai délutánra is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése