2013. március 26., kedd

Matek óra Csipesszel :)


Mivel mostanában péntekenként matematika órát helyettesítek az osztályomnál, és aznap Csipeszt is bevittem magammal ezért egy rögtönzött kutyás matek órát tartottam. :)
Mivel az óra elejét egy dolgozattal kezdtük, addig volt ideje Csipesznek megismerkedni a teremmel, persze a gyerekek odahívták őt magukhoz, hogy hátha súg nekik a dolgozatban, de Csipeszke szigorú volt és nem segített nekik, jelezve, hogy önálló feladatmegoldás van. :)

A dolgozat után folytattuk a tömegmérés témakört. Megint dolgoztunk a szócsíkokkal, amit a gyerekek már jól ismernek, ekkor Csipesz ráfeküdt valamelyik mértékegységre, amit a gyerekeknek ki kellett találni, hogy melyik az, amelyik Csipesz hasa alatt lehet.

Ugatással számoltuk a kilókat, valamint a jó feladatmegoldásokért persze járt a kihagyhatatlan jutalom trükk kérés :)
Olyan gyorsan eltelt a matek óra, hogy majdnem elfelejtettünk még házi feladatot is adni :)

Amíg lementünk ebédelni a titkáriban vigyáztak rá, ahol Zsófi is szokott lenni ebédidőben. Persze ha kutya van az irodában akkor megsokasodik az ott lévő kollégák létszáma, de ennek csak örülnek a kutyáim mert így mindig van aki játszik velük, amíg nem vagyok velük :)

Csipeszke jól veszi az akadályokat, nagyon szeret a gyerekekkel dolgozni, mert tudja, hogy óra végén és a napköziben a gyerekek szívesen játszanak vele kötélhúzósat és labdáznak is vele :)

A napközi után a csipet-csapatommal elvittük a kutyákat sétálni a Kurca partra és a városba. Több mint egy órát sétáltattuk a blökiket. Majd ezután mentünk öcsivel Zsuzsához lovagolni és kutyázni.
Lemozgattuk és megdolgoztattuk mind az 5 kutyust, Csipesz és Edi megint végkimerülésig játszott, és most annyira jó volt látni, hogy Vigó is mennyire felszabadult és játékos. Annyira jól esett, amikor láttam, hogy mennyire örül nekünk, föl-le rohangált a tanyában mikor megérkeztünk és szaladgált örömében, majd dörgölőzött hozzánk és majd elestünk annyira ránk feküdt :)

Persze Csipesz így, hogy több mint 12órát volt velem, dolgozott, sétált, rohangált, játszott, így végre sikerült úgy kifárasztanom hogy egész szombat délután aludt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése