2014. május 11., vasárnap

Játékos mancsok :)


A mai napon végre meg tudtam tartani a Játékos mancsok nevű gyermek foglalkozásomat a lovardában. Múlthéten eső miatt maradt el, előtte pedig a vizsgám miatt, szóval most végre kijutottunk mi is a vizslákkal a pályára.

Reggel az első gyerkőcöm egy ovis kislányom volt, az ő csoportjába is járok az oviba foglalkozást tartani. Ott persze negyed ennyi idő sem jut egy gyerekre mint itt kint, mert ott egymás után több csoportba megyek és meg kell osztani az időt.
Ezután egy testvér pár érkezett, ők is ismerték már a vizslákat tavalyról, az akkori nyílt napunkról. Majd megjött Levi is, az egyik oktatónk kisfia, majd még egy testvér pár és egy kis gyerkőc :)

Reggel még féltem hogy esni fog az eső, de a foglalkozás vége felé már annyira sütött a nap és annyira meleg volt, hogy nehéz volt a kutyákat munkára bírni.
A foglalkozás másfél óra hosszú volt, és láttam némelyik gyerkőcön hogy nagyon elfáradt :)
A mai napon a testrészeket, a téri irányokat, orientációs képességeket és lateralitást fejlesztettünk.
Mikor a foglalkozásokat tartom az ovikban ezeket látom a legnehezebb feladatoknak a gyerkőcöknél. A jobb-bal megkülönböztetését és a határozott utasítások adása a legnehezebb a gyerekek számára. De ezeket a terápián tudjuk fejleszteni.

Tanultuk hogy milyen azonos testrésze van az embereknek és a kutyáknak, meg is néztük a vizslákon és magunkon. Majd az átismételt testrészekkel twistereztünk egyet, majd bátorság próbán egy kis stimulációval megerősítettük több érzékszerv bevonásával a testrészek tanulását.

A gyerekeknek vezetniük kellett a kutyákat a megadott útvonalon, jobbra, balra, stb :)

Szóval összességében egy sikeres napot zártunk a gyerekekkel. Sokat tanultunk közösen, és remélem lesznek erre épülő sikerek számukra :) Képek nemsokára érkeznek a honlapra :)

Jövőhét vasárnap ismét várom a játszani és tanulni vágyó gyerkőcöket egy kis játékra a vizslákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése